πάνω  |  τύπωσε

Πιπεριές Τσίλι

(Capsicum Anuum)Το τσίλι, στα αγγλικά Chili Pepper, είναι καρπός ποικιλιών πιπεριάς του είδους Capsicum και ευδοκιμεί στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Τα είδη που υπάρχουν είναι πολλά και καλλιεργούνταν από τους ιθαγενείς Ινδιάνους μέχρι και 7000 χρόνια πριν. Η καλλιέργεια της πιπεριάς τσίλι διαδόθηκε ανά την υφήλιο μετά από τα ταξίδια του Χριστόφορου Κολόμβου τον 15ο αιώνα. Η Νότια Ασία γνώρισε το τσίλι μόλις τον 16ο αιώνα και το ενέταξε στα βασικά συστατικά της εθνικής της κουζίνας.

 

Εκτός από μπαχαρικό που δίνει έντονη γεύση στα φαγητά, το τσίλι χρησιμοποιούταν και για την παρασκευή φαρμάκων για τη θεραπεία πλήθους ασθενειών, αφού ήταν βασικό συστατικό σε όλες σχεδόν τις θεραπευτικές συνταγές τους. Χρησιμοποιείτο για την αντιμετώπιση γαστρεντερικών ασθενειών, του πονόδοντου, του βήχα και της έλλειψης όρεξης, ενώ το θεωρούσαν και αφροδισιακό.

 

Η πιπεριά τσίλι είναι μια καλή πηγή σχεδόν όλων των βιταμινών Β και ειδικότερα της βιταμίνης Β6. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και σίδηρο. Το κόκκινο τσίλι περιέχει μεγάλα ποσοστά βιταμίνης C και καροτίνης, όπως και το πράσινο τσίλι αν και σε αρκετά μικρότερες ποσότητες.

 

Η εταιρεία μας καλλιεργεί μια μεγάλη σειρά από πιπεριές τσίλι, από τις πιο καυτερές ποικιλίες scotch bonnet και habanero μέχρι τις πιο ήπιες ποικιλίες finger type chilies.

© Copyright - A.M. Filagrotiki Symvouleftiki Ltd  |  Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Crucial Services Ltd

πίσω  |  τύπωσε