Σάββατο, 25 Μαΐου 2024 Greek English
MedBEESinessHubs
Αρχική Σελίδα   Φιλαγροτική Συμβουλευτική   MedBEESinessHubs
MedBEESinessHubs
Το έργο
Οι δραστηριότητες μας
Εταίροι
Επικοινωνία

Το έργοΑκρώνυμο: MedBEESinessHubs

 

Πλήρης τίτλος: Mediterranean Bee Hubs in support for sustainable economic prosperity in deprived rural areas (Mediterranean Bee Hubs για υποστήριξη βιώσιμης οικονομικής ευημερίας σε αγροτικές περιοχές)

 

Θεματικός στόχος: A.1 Business and SMEs development

Α.1 Ανάπτυξη επιχειρήσεων και ΜΜΕ

 

Χρηματοδότηση από το ENI CBC MED

 

Χώρες: Κύπρος, Αίγυπτος, Λίβανος, Παλαιστίνη, Ιταλία

 

Δικαιούχοι από την Κύπρο: Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο & Φιλαγροτική Συμβουλευτική Λτδ

 

Προυπολογισμός Έργου: €1.110.609,71, χρηματοδότηση ΕΕ €999.548,74

 

 

https://www.enicbcmed.eu/projects/medbeesinesshubs

 

 

Η γλυκιά ιστορία πίσω από το έργο

Η γλυκιά ιστορία του έργου MedBEESinessHubs ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν η ομάδα μας ξεκίνησε επίσημα τις δραστηριότητές της. Κύριος στόχος μας είναι να στηρίξουμε τις αγροτικές κοινότητες στις μεσογειακές περιοχές της Αιγύπτου, Ιταλίας, Κύπρου, Λιβάνου και της Παλαιστίνης, ζευγαρώνοντας με τη μέλισσα.

 

Θέλουμε να φέρουμε τη μέλισσα και τους ντόπιους, χέρι-χέρι, για να δημιουργήσουν επιχειρήσεις που χειροτεχνούν τα χρυσά δώρα της μέλισσας σε μια ποικιλία τελικών προϊόντων, όπως τρόφιμα, καλλυντικά, δώρα οικιακής χρήσης ή απλά μέλι με αυθεντική μεσογειακή συνταγή.

 

Στην επόμενη διετία:

  • Θα ενδυναμώσουμε τους ντόπιους, κυρίως γυναίκες και νέους, μέσω καθοδήγησης και ανάπτυξης των ικανοτήτων τους
  • Θα τους χρηματοδοτήσουμε να δημιουργήσουν τη δική τους μελισσοκομική επιχείρηση μέσω ενός σχεδίου επιχορηγήσεων
  • Θα τους φέρουμε σε επαφή με τις τοπικές αρχές προκειμένου να μετατρέψουν την περιοχή τους σε μια κηρήθρα μελισσών, η οποία θα αποτελείται από μια συστάδα μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μελισσοκομίας και που δημιουργεί βιώσιμους τουριστικούς προορισμούς
  • Στη συνέχεια θα τους βοηθήσουμε να δημιουργήσουν την κυψέλη τους, το MedBEESinessHubs, όπου θα ξεκινήσει η ‘επικονίαση’ και θα επιτευχθεί η διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ των περιφερειακών ενδιαφερομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μελισσοκομίας
  • Και φυσικά, σε όλη αυτή την προσπάθεια, θα βοηθήσουμε την υπό εξαφάνιση μέλισσα να επιβιώσει και να συνεχίσει να δίνει τροφή και ζωή στη γη.

Υπερβολικά φιλόδοξο, θα έλεγε κανείς… η ομάδα του έργου MedBEESinessHubs είναι αποφασισμένη να δώσει την ευκαιρία στις αγροτικές κοινότητες της Μεσογείου και τη μέλισσα!

 

 

Σκοπός  του έργου

Να υποστηρίξει τις οικονομίες αγροτικών περιοχών, ενισχύοντας και δικτυώνονται τον τοπικό πληθυσμό στην ανάπτυξη επιχειρήσεων μελισσοκομίας και μεταποίησης προϊόντων της μέλισσας συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία μιας αγροτικής οικονομίας που βασίζεται στα μελισσοκομικά προϊόντα (bee-economy).

Προβλέπεται να δοθεί τεχνική και οικονομική στήριξη σε θέματα επιχειρηματικότητας μέσα από,

  • Εκπαιδευτικά εργαστήρια σε θέματα μεταποίησης προϊόντων της μέλισσας
  • Εκπαιδευτικά εργαστήρια επιχειρηματικότητας και μάρκετινγκ
  • Μικρο-χρηματοδοτήσεις υπό τη μορφή χορηγιών για ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που σχετίζονται με τη μελισσοκομία

Προβλέπεται επίσης η δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας που θα αποτελέσει εκθεσιακό χώρο προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών που σχετίζονται με τη μελισσοκομία καθώς και περιοχών που επιθυμούν να αναπτύξουν ένα brand με θέμα τη μέλισσα, το οικοσύστημα της και τα προϊόντα της.

Τέλος προβλέπεται η ετοιμασία προτάσεων πολιτικής για θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη αγροτικών περιοχών με έμφαση στη μελισσοκομία.

 

Το έργο με τίτλο «Mediterranean Bee Hubs in support for sustainable economic prosperity in deprived rural areas» (MedBEESinessHubs), συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος ENI CBC MED, με συνολικό προϋπολογισμό €1.110.609,71 και συγχρηματοδότηση €999.548,74 (90%). Συντονιστής της ομάδας του έργου MedBEESinessHubs είναι το ΚΕΒΕ (Κύπρος), ενώ αποτελείται από πέντε ακόμη εταίρους: A.M. Φιλαγροτική Συμβουλευτική (Κύπρος), Συνομοσπονδία Αιγυπτιακών-Ευρωπαϊκών Επιχειρηματικών Ενώσεων (Αίγυπτος), Αραβο-Ιταλικό Επιμελητήριο Συνεργασίας (Ιταλία), Εμπορικό, Βιομηχανικό & Γεωργικό Επιμελητήριο Zahle & Bekaa (Λίβανος) και Ένωση Παλαιστινίων Γυναικών Επιχειρηματιών ASALA (Παλαιστίνη).

Θέσεις Εργασίας Πάνω  |  Πίσω  |  Εκτύπωση  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα