Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 Greek English
Α. Μαλιώτης Εξαγωγές
Αρχική Σελίδα   Φιλαγροτική Συμβουλευτική   MedBEESinessHubs
Α. Μαλιώτης Εξαγωγές
Η Εταιρεία
Τα Προϊόντα μας
Μαϊντανός
Κορίανδρος
Άνηθος
Δυόσμος
Μέθη
Μπάμια
Αγγούρι
Σπανάκι
Πιπεριές Τσίλι
Ρόκα
Δενδρολίβανο
Βασιλικός
Πινακας Εποχικότητας
Επικοινωνία

Μπάμια

(Hibiscus Esculentus)Περιγραφή:

 

Η μπάμια (Hibiscus Esculentus) είναι ανθοφόρο φυτό της οικογένειας της μολόχας Malvaceae, και κατάγεται από κάπου κοντά στη σημερινή Αιθιοπία. Η λέξη μπάμια είναι αφρικανικής καταγωγής και σημαίνει «γυναικεία δάχτυλα» στα Ίγκμπο, μια γλώσσα που ομιλείται στη σημερινή Νιγηρία. Οι μπάμιες καλλιεργούνται σε όλες τις τροπικές και θερμές περιοχές του κόσμου. Ο ινώδης λοβός της μπάμιας είναι γεμάτος με μικρούς λευκούς, στρογγιλούς σπόρους και όταν μαζεύονται νωρίς τρώγονται και σαν λαχανικό. Οι μπάμιες περιλαμβάνονται ανάμεσα στα πιο ανθεκτικά λαχανικά στον κόσμο καθώς αντέχουν σε ψηλές θερμοκρασίες και μπορούν να επιβιώσουν σε ακραίες συνθήκες ξηρασίας.

 

 

 

Χρήση:

 

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λαχανικά της ιαπωνικής κουζίνας ενώ στο Ισραήλ, την Ιορδανία, την Ελλάδα και άλλα μέρη της ανατολικής Μεσογείου, οι μπάμιες μαγειρεύονται  στην κατσαρόλα με λαχανικά και κρέας. Στην ινδική κουζίνα οι μπάμιες είτε τσιγαρίζονται είτε προστείθενται σε παρασκευάσματα με βάση το ζωμό.

 

 

 

Παραγωγή και συσκευασία:

 

H ποικιλία "climson spineless" είναι το κύριο είδος που καλλιεργείται στην Κύπρο για σκοπούς εξαγωγής. Η ποικιλία σπέρνεται νωρίς την άνοιξη και η συγκομιδή της ξεκινά από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο, φθάνοντας σε μέγιστες ποσότητες στις αρχές Αυγούστου. Το προϊόν φτάνει αμέσως μετά τη συγκομιδή στο συσκευαστήριο και προψύχεται στους 8οC πριν από τη συσκευασία. Το προϊόν μεταφέρεται στις αγορές προορισμού μέσα σε 24 ώρες από τη συγκομιδή.

Θέσεις Εργασίας Πάνω  |  Πίσω  |  Εκτύπωση  |  Εξειδικευμένη Αναζήτηση  |  Επικοινωνία  |  Αρχική Σελίδα